Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Leonie

“Ik ben meerdere malen top geholpen! Ze hebben veel passie en kennis van hun vak. Podozorg kijkt ook verder dan alleen de klacht en denken echt mee.”

Een terugkerende likdoorn?

Een podotherapeut kan een structurele oplossing bieden

Een likdoorn is een vervelend probleem, maar wat is een likdoorn eigenlijk? Hoe ontstaat een likdoorn? Bezoekt u regelmatig een pedicure voor het verwijderen van u likdoorn meer keert de likdoorn steeds weer terug? Dan kan de podotherapeut u helpen. Wat kan een podotherapeut voor u betekenen? Antwoord op al deze vragen vindt u in dit blogartikel.

Wat is een likdoorn?

Een likdoorn ook wel clavus genoemd, is plaatselijke eeltvorming, waarbij een harde spitsvormige kern diep in de huid doordringt en pijn veroorzaakt. Eeltvorming ontstaat door langdurige druk en wrijving. Bijvoorbeeld door een afwijkende voetstand of slechtpassend schoeisel.

Waarom komt mijn likdoorn steeds terug?

Een pedicure kan de likdoorn verwijderen, de pedicure verwijderd de eelt vormingen en de likdoorn. Het vervelende is dat de likdoorn vaak weer terugkomt en dat de likdoorn dan herhaaldelijk verwijderd moet worden.

De reden van het terugkeren van de likdoorn is dat de voet door plaatselijk druk of wrijving ondervindt. Plaatselijke druk of wrijving kan ontstaan door bijvoorbeeld verkeerd schoeisel of een afwijkende voetstand.

Wat kan een podotherapeut voor u betekenen?

De podotherapeut kan door het beoordelen van u voetstand en het inspecteren van u schoenen achterhalen waar en waardoor er druk en/of wrijving ontstaat. Het verminderen van druk en wrijving zal ervoor zorgen dat de likdoorn (minder vaak) terug keert. De podotherapeut zou de likdoorn die aanwezig is weg kunnen halen. De podotherapeut voert dan vaak een therapieplan uit voor drukontlasting, bijvoorbeeld steunzolen of een orthese. Ook kan een goed schoenadvies minder klachten opleveren.

Drukontlasting door middel van steunzolen

Wanneer de reden een afwijkende voetstand is kan de podotherapeut een steunzool voor u maken die bijvoorbeeld de stand van u voeten corrigeert waardoor er een betere drukverdeling is. Ook kan een podotherapeut met een zool de pijnlijke plek drukvrij leggen.

Teenstukje (orthese)

Heeft u bijvoorbeeld een likdoorn op of tussen u tenen dan kan de podotherapeut een teenstukje maken tussen u tenen om druk en wrijving te voorkomen. Een teenstukje ook wel orthese genoemd wordt op maat gemaakt tussen u tenen. Dit stukje kunt u dan tussen u tenen dragen om de tenenstand te veranderen of om druk te ontlasten.

Schoenadvies

Regelmatig ontstaat ook likdoorn ook door verkeerd schoeisel een podotherapeut kan dan gericht schoenadvies geven. De podotherapeut bekijkt u klachten en de locatie van de likdoorn, wanneer dit schoenafhankelijk is kan de podotherapeut daar een gericht advies op geven. Bijvoorbeeld een schoen met een flexibele voorkant of een schoen waarvan de loopzool niet zo buigzaam is.

Ook komt het regelmatig voor dat de podotherapeut ontdekt dat u een verkeerde schoenmaat draagt. Verder kan de podotherapeut bijvoorbeeld aan de slijtage van een veel gedragen schoen soms aflezen waar het probleem zich bevind.

Vind een praktijk

Heeft u last van een terugkerende likdoorn? Onze Podozorgers helpen u graag verder! Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop voor de dichstbijzijnde Podozorg praktijk!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.