Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Ellen

“Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

Steunzolen dragen in de zomer?

Kies de juiste schoen

Veel mensen ervaren het zomerseizoen als een moeilijk seizoen om trouw de steunzolen te blijven dragen. Vooral in deze tijd van het jaar komt dit probleem bij iedereen ter sprake. Wat is verstandig? En moet ik altijd mijn dichte schoenen aan doen? Ook als het zo warm is?

Gelukkig zijn sneakers momenteel in de mode, daar zijn wij als podologen erg blij mee. Deze zijn er zowel voor de winter als voor de zomer en vaak kunnen de originele voetbedden eruit. Let natuurlijk wel op dat de sneaker stevig genoeg is om met steunzolen te kunnen dragen.

Zomerschoenen

Wil je toch een keer iets luchtigers aan trekken? Geen probleem, maar wissel wel af met dichte stevige schoenen. Er zijn tegenwoordig steeds meer merken die ook zomerschoenen met uitneembare voetbedden hebben. Ga daarvoor wel naar een goede speciaalzaak. Daar heeft u meer keuze in zomercollectie met uitneembare voetbedden. Dit kunnen bandschoenen, sandalen of zelfs hakschoenen zijn.

Sandalen

Handige weetjes bij het kopen van sandalen:

  • Sommige merken hebben onder het originele voetbed een flap onder de tenen gemaakt. Hier kun je de neus van de steunzool onder schuiven. Erg handig want dan kan de steunzool niet schuiven en heeft u de kleur van de schoen zichtbaar onder uw tenen (i.p.v. de kleur van de steunzool).
  • Geen paniek als er niet zo’n flapje aanwezig is. Match de kleur van de steunzolen niet mooi bij de sandaal? Trek er een katoenen voetkousje overheen. Zo geef je steunzool in een handomdraai een andere kleur.
  • Bij het uitnemen van het uitneembare voetbed blijft er een rand van de buitenzool iets omhoog staan. Hierdoor valt de eigen steunzool mooi in de omlijning waardoor de sandaal moeilijker kan schuiven.
  • Heeft u toch last van schuivende steunzolen? Plak in de sandaal en aan de onderkant van de steunzool een klittenbandje als extra houvast.
  • Sandalen worden meestal kleiner gekocht dan dichte schoenen. Hierdoor zijn de zolen meestal te groot voor in de sandalen. Het kan dan handig zijn om een extra setje zolen aan te schaffen voor in de sandalen. De podoloog of podotherapeut kan de vorm en de kleur van de zolen aanpassen zodat het zo min mogelijk opvalt dat er een steunzool in uw sandaal ligt. Knip niet zomaar een stuk van uw bestaande zolen af. De kans is groot dat u dan de afgeknipte rand voelt zodra u de zolen weer in uw dichte schoenen doet.
  • Sandalen met een gesloten hiel geven meer steun dan sandalen met een open hiel.

Steunzolen dragen in de zomer?
Deze sandaal heeft onder het originele voetbed een flap onder de tenen. U schuift uw steunzool onder de flap waardoor de steunzool niet meer opvalt.

Slippers

Graag op slippers lopen? Zolang dit geen klachten geeft is dit geen probleem op een dag dat u lekker aan het zwembad ligt of niet veel hoeft te lopen. Gaat u toch de deur uit om door de stad te slenteren of een lange wandeling te maken met de hond? Trek op deze momenten wel de goede stevige schoenen aan. Slippers geven op deze momenten te weinig steun waardoor de kans groter is dat uw klacht terugkomt of u een nieuwe voet- of houdingsklacht ontwikkelt. Het is wel belangrijk dat u af blijft wisselen met dichte stevige schoenen om terugkeer van klachten tegen te gaan.

Vind een praktijk

Bij veel Podozorg praktijken is het mogelijk om slippers om maat te laten maken. Deze kunt u zelf ontwerpen van model tot kleursamenstelling. De podoloog of podotherapeut laat uw steunzool in de slipper maken. Deze slippers geven meer steun dan confectie slippers, maar kunnen niet de steun en stevigheid van dichte schoenen met uw steunzolen evenaren. Informeer hiernaar bij de Podozorg locatie bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.